Menu

Meme dikleştirme yapılması göğüs için yeterli midir?

Merhaba hocam benim gögüslerimde doğumdan sonra sarkma meydana geldi. Silikon protez taktırma taraftarı değilim eşimde bunu istemez. Ben sadece sarkan göğüslerimin toparlanmasını istiyorum. Hocam sadece meme dikleştirme ameliyatı göğüs için yeterli olur mu? Yoksa mutlaka silikon kullanmak gerekir mi? bu konuda aydınlatırsanız çok memnun olurum. Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar hocam.

 

Op. Dr. Leyla Arvas

Merhaba, meme dikleştirme operasyonları, meme büyüklüğü ile ilgili sorunu olmayan sadece sarkmadan kaynaklı şikayeti olan hastalar için göğüsün toparlanması amaçlı yapılmaktadır. Yaşlanma, yer çekimi etkisi, cilt elastikiyetinin kaybı, kilo verme, emzirme gibi birçok faktör memenin sarkmasına neden olmaktadır. Meme dikleştirme ameliyatına karar verme aşaması uzman hekimle yaptığınız görüşme ve fiziki muayene sonucunda kararlaştırılır.Meme dikleştirme operasyonlarında bazen hastanın meme dokusu istenilen şekle ve boyuta gelmesi için yeterli olmaz. Bu tip durumlarda silikon protez yerleştirme söz konusu olur. Ama eğer tek başına hastanın meme dokusu istediği boyut için yeterli ise, bu tip durumlarda sadece var olan dokuyu kullanarak meme dikleştirme operasyonu gerçekleştirilebilir.Ancak unutulmaması gerekir ki yapılan cerrahi işlemlerin hepsi kalıcı değildir. Meme dikleştirme ameliyatının sonucunu vücut yapınız, genetik ve çevresel faktörler değiştirebilir. Çünkü meme yapısı yer çekiminden, gebelikten, ilerleyen yaşa bağlı deri sarmasından ve kilo değişikliklerinden etkilenmektedir.Sağlıklı günler dilerim.

Siz de Soru Sorabilirsiniz?

close
Yazmaya başladığınızda sonuçlar listelenecektir.
Scroll To Top