Meme Estetiği Sonrası Tekrar Sarkma Olur mu?

1.43K görüntülenmeMeme Estetiği
0
1 Yorum

Merhaba Leyla Hanım ben 32 yaşındayım meme protezi taktırmak istiyorum protez takıldıktan sonra sarkma olmadığını duydum bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim. İyi çalışmalar diliyorum.

 

Op. Dr. Leyla Arvas yorumlandı

Merhaba , meme ameliyatından sonra protez takılması kaynaklı memede bir miktar dikleşme söz konusudur. Fakat seneler sonra oluşacak deformasyonlar silikon protez olan göğüslerde de meydana gelecektir. Yer çekimi etkisi ve ilerleyen yaş faktörü nedeniyle göğüste oluşan sarma için dikleştirme ameliyatına ihtiyaç duyulabilir. Fakat silikon protez yerleştirmiş olduğumuz hastalar genellikle dikleştirmeye ihtiyaç duymamaktadır. Sağlıkla Kalın.

0

Merhaba Leyla Hanım, yıllardır sarkık meme ile yaşamaktan çok sıkıldım. Hiç estetik durmayan bu görüntüyü düzeltmek ve meme dikleştirme ameliyatı olmak istiyorum. Ancak ameliyat sonrası tekrar sarkma meydana geldiği konusunda şüphelerim var. Acaba meme estetiği sonrası tekrar sarkma olur mu?

Op. Dr. Leyla Arvas yorumlandı

Merhaba, meme dikleştirme estetiği ameliyatı cerrahi bir işlem olduğundan dolayı kalıcı bir uygulamadır. Memelerdeki sarkık görüntüyü düzeltmeyi amaçlayan bu estetik operasyon ile ömür boyu dik ve daha estetik göğüslere sahip olmanız mümkün. Ancak fazla kilo alımı veya doğum gerçekleştiğinde memeleriniz tekrar eski haline dönebilir. Bu nedenle yakın zamanda doğum planlayan kadınlara bu ameliyatı doğumdan sonra yaptırmalarını önermekteyiz.

0

İyi çalışmalar doktor hanım, doğumdan sonra sarkan ve içi boşaldığı için boyutu küçülen memelerim için meme büyütme estetiği ameliyatı yaptırmak istiyorum ancak operasyondan sonra memelerim tekrar eski haline döner mi merak ediyorum. Çünkü ikinci bir çocuk yapma fikrim de var. Bilgi alabilirsem sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

Op. Dr. Leyla Arvas yorumlandı

Merhabalar, doğumdan sonra memelerin sarkması ve içinin boşalmasına bağlı olarak küçülmeleri olağan bir durum. Bu gibi durumları düzeltmek için de cerrahi operasyonlara başvuruyoruz. Ancak siz operasyondan sonra yeniden hamile kalmak istediğinizi belirtmişsiniz. Bu nedenle memeleriniz estetik operasyona rağmen tekrardan sarkabilir ve küçülebilir. Ayrıca ciddi kilo değişimi vakalarında da estetik operasyonlar etkisini yitirir. Eğer meme büyütme ameliyatından sonra gebe kalmaz ve ciddi bir kilo alıp-verme durumu yaşamazsanız estetik operasyon kalıcılığını korur. Fakat hamile kalmayı düşünüyorsanız doğumdan sonra ameliyat olmanızı öneririm. Sağlıklı günler dilerim.

0

Leyla Hocam merhaba, meme estetiği sonrası tekrar sarkma olur mu? Ben meme büyütme estetiği için size başvurmayı düşünüyorum. Yardımcı olabilir misiniz? İyi günler.

Op. Dr. Leyla Arvas yorumlandı

Merhaba, meme protezi yaptığımız kişilerde diğer kadınlara oranla sarkma daha az gözlemlenen bir durum. Çünkü meme büyütme operasyonlarında memeye yerleştirdiğimiz silikon protez memelerde bir miktar dikleşme sağlıyor. Ancak bu tüm sarkma problemlerinin ortadan kalkacağı anlamına gelmez. Yaş ilerlemesi, hamilelik, emzirme, aşırı kilo alıp verme gibi durumlar meme sarkmalarına yol açabilir. Muayene için gelebilirseniz hem fiziksel görüntü manasında bir değerlendirme yapalım hem de gerekli analizleri gerçekleştirelim. O zaman daha detaylı bir bilgi aktarabilirim. Sağlıklı günler dilerim.

0

Leyla Hanım merhaba, 30 yaşındayım. Meme büyütme ameliyatı olmak istiyorum ancak merak ettiğim bir konu var. Ameliyat olsam meme estetiği sonrası tekrar sarkma olur mu? Teşekkür ederim.

Op. Dr. Leyla Arvas yorumlandı

Merhaba, meme büyütme ameliyatlarında memenin içine yerleştirdiğimiz silikon protez sayesinde memelerde bir miktar dikleşme meydana gelir. Ancak bunun anlamı meme büyütme ameliyatlarının yerçekimi etkisini ya da yaşa bağlı fiziksel reaksiyonların ortadan kaldırılması demek değildir. Yaşınız ilerlemesi ya da hamilelik durumunda süreç sonrası emzirme vs gibi durumlar meme sarkmasına neden olabilir. Aşırı kilo alıp verme durumları da meme sarkmalarında etkili bir faktördür. Ancak yine de meme protezi olan hastalarda diğer meme estetiklerine oranla sarkma daha az gerçekleşir diyebilirim.

0

Merhaba leyla hanım, meme estetiği yaptırmayı düşünüyorum ama öğrenmek istediğim bir konu var. Memelerimi büyütmek için meme estetiği yaptırırsam sonrasında memelerimde tekrar sarkma oluşur mu?

Op. Dr. Leyla Arvas yorumlandı

Merhaba, meme büyütme işlemi silikon protez yardımıyla yapıldığı için meme büyütme ameliyatı sonrasında meme hem daha büyük ve daha dolgun görünür hem de göğüslerin formu dikleşir. Meme protezleri göğüs içine yerleştikten sonra erimesi ya da küçülmesi söz konusu olmadığı için memede sarkma olmaz. Ancak kişi beklenmedik bir şekilde çok ciddi bir kilo alıp verirse göğüste sarkma oluşabilir.

Doktorunuza Sorun

    Email Adresiniz (Gizli Kalacaktır)

    Sorunuz.

    Sidebar
    error: Kopyalama Yasaklandı