Meme kanseri sonucu bir göğsümü kaybettim, bana yardımcı olabilir misiniz?

blank
1 Cevap

Meme kanseri sonucu bir göğsümü kaybettim, bana yardımcı olabilir misiniz?

blank
Op. Dr. Leyla Arvas Eylül 13, 2019

Meme estetiği ile kanser sonucu kaybedilen göğüs tekrardan geri kazanılabilir. Siz ve doktorunuz tarafından kararlaştırılacak bir çok seçenek mevcuttur. Meme rekonstrüksiyonu kolay bir ameliyat ve süreç olmadığı için en doğru kararı verebilmemiz için kliniğimize muayeneye gelip, birebir görüşme sağlamanızdır.

blank

Merhaba Hocam, ben 33 yaşındayım, yaklaşık 6 yıl önce meme kanseri teşhisi sonucunda modifiye radikal mastektomi operasyonuyla tek memem alındı. Meme proteziyle yeniden meme oluşturma imkanımız olur mu?

blank
Op. Dr. Leyla Arvas Kasım 2, 2020

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun, meme protezi genel olarak mastektomi ameliyatından hemen sonra yapılabildiği gibi hastanın tercihine bağlı olarak sonradan da yapılabilmektedir. Bu tamamen hastanın psikolojisi ve geçirdiği sağlık problemi ile ilgilidir ve hastanın buradaki kararı çok önemlidir. Meme rekonstrüksiyonu ameliyatlarıyla meme tekrar forma sokulup şekillendirilebilmektedir. Meme büyütme operasyonu öncesinde kan sulandırıcı ilaçların kullanılması bırakılır, operasyondan 12 saat önce su içme ve yemek yeme bırakılır. Genel anestezi uygulanan kişiye önceden hasta ile beraber belirlenen protez nakledilir. Bütün meme dokusunun ve lenflerin alındığı modifiye radikal mastektomi operasyonunda meme kaslarına dokunulmaz. Protezin ileriki ultrasonografik grafilerin doğru sonuç verebilmesi açısından göğüs kası altına yerleştirilmesi uygun olmaktadır. Meme böylelikle yeniden onarılır ve şekillendirilir. Operasyondan sonra morarma, ödem, hafif ateş gibi belirtiler görülebilmektedir. Operasyondan sonra memelere uygulanan bandaj yaklaşık bir hafta sonra çıkarılır ve hastaya sporcu sütyeni takması önerilir. Birkaç hafta boyunca göğüs ve çevresini yorucu ve zorlayıcı hareketlerden kaçınarak ve istirahat ederek kısa sürede iyileşme sağlayabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim.

blank
Op. Dr. Leyla Arvas 1 Cevap

İyi akşamlar Leyla hocam ben iki sene önce meme kanseri sonucunda iki göğüsümü de kaybettim. Göğüs tamamen alındıktan sonra protez yapılabilir mi? lütfen bilgi verin. Teşekkür ederim.

blank
Op. Dr. Leyla Arvas Eylül 13, 2019

Merhaba, Evet yapılabilir. Bu da Mastektomi sonrası düzeltme ameliyatı anlamına geliyor.Derecesine göre değişebiliyor. Meme alındıktan sonra hemen akabinde yapılabiliyor. Ya da diğer tedavilerin planlanması gerekiyor. Bu aralar çok moda. Özellikle yurtdışında meme kanserine yatkınlık olan kişiler meme dokusunu olmadan aldırıp yerine protez koyulması operasyonu yaptırmakta. Bu da yapılabilir.Bu konu ile ilgili izlerin tedavisi özellikle meme küçültmenin izi daha fazla oluyor. Onunla ilgili daha sonra lazer tedavileri uygulayabiliyoruz. Silikon bantlar uygulayabiliyoruz. O yüzden izden korkulmasını çok doğru bulmuyorum.Sevgiler.

blank
Op. Dr. Leyla Arvas 1 Cevap

İyi günler hocam, Meme kanserinden korunmak için memeyi boşaltıp silikon koymak tedbir midir? Yanıtlarsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

blank
Op. Dr. Leyla Arvas Eylül 13, 2019

Merhaba, Bu uygulama ünlü bir oyuncu yaptığı için çok ünlü olmuştu. Bir gen yapısı var. Her iki taraftaki memede bu olabiliyor. Eğer sizde bu gen yapısı varsa her iki memenin boşaltılıp içinin silikon veya kendi dokunuz ile doldurulması bir tedavi seçeneğidir.Sevgiler.

    Email Adresiniz (Gizli Kalacaktır)

    Sorunuz.

    Kullanıcı deneyimini geliştirmek ve size daha özel bir deneyim yaşatmak için çerez kullanıyoruz. Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.
    Sidebar